Formandskabet - danske fingeraftryk

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Formandskabet - danske fingeraftryk. / Adler-Nissen, Rebecca.

In: Udenrigs, Vol. 23, No. 3, 2011, p. 7-15.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Adler-Nissen, R 2011, 'Formandskabet - danske fingeraftryk', Udenrigs, vol. 23, no. 3, pp. 7-15.

APA

Adler-Nissen, R. (2011). Formandskabet - danske fingeraftryk. Udenrigs, 23(3), 7-15.

Vancouver

Adler-Nissen R. Formandskabet - danske fingeraftryk. Udenrigs. 2011;23(3):7-15.

Author

Adler-Nissen, Rebecca. / Formandskabet - danske fingeraftryk. In: Udenrigs. 2011 ; Vol. 23, No. 3. pp. 7-15.

Bibtex

@article{e741f435ef2f4f82a9aba062aa339b1c,
title = "Formandskabet - danske fingeraftryk",
abstract = "Det danske formandskab i 2012 bliver helt anderledes end formandskabet i 2002. Det skyldes ikke kun, at topm{\o}derne nu holdes i Bruxelles og, at euroen er midt i sin v{\ae}rste krise. Det skyldes ogs{\aa}, at der ikke er {\'e}n stor sag – udvidelsen – der dominerer dagsordenen. Samtidig er EU blevet st{\o}rre, og Lissabon-traktaten har medf{\o}rt markante {\ae}ndringer i formandskabsrollen. Formandskabet er fortsat en enest{\aa}ende mulighed for Danmark til at indtage en central rolle p{\aa} den europ{\ae}iske scene. Denne artikel analyserer den {\ae}ndrede formandskabsrolle og den danske regeringens muligheder for at pr{\ae}ge den europ{\ae}iske dagsorden. Selvom Herman Van Rompuy og Catherine Ashton har overtaget formandskabsrollen for henholdsvis stats- og regeringscheferne og udenrigsministrene, er formandskabsopgaven ikke blevet mindre – tv{\ae}rtimod.",
keywords = "Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Formandskab, EU, Danmark",
author = "Rebecca Adler-Nissen",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "23",
pages = "7--15",
journal = "Udenrigs",
issn = "1395-3818",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Formandskabet - danske fingeraftryk

AU - Adler-Nissen, Rebecca

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Det danske formandskab i 2012 bliver helt anderledes end formandskabet i 2002. Det skyldes ikke kun, at topmøderne nu holdes i Bruxelles og, at euroen er midt i sin værste krise. Det skyldes også, at der ikke er én stor sag – udvidelsen – der dominerer dagsordenen. Samtidig er EU blevet større, og Lissabon-traktaten har medført markante ændringer i formandskabsrollen. Formandskabet er fortsat en enestående mulighed for Danmark til at indtage en central rolle på den europæiske scene. Denne artikel analyserer den ændrede formandskabsrolle og den danske regeringens muligheder for at præge den europæiske dagsorden. Selvom Herman Van Rompuy og Catherine Ashton har overtaget formandskabsrollen for henholdsvis stats- og regeringscheferne og udenrigsministrene, er formandskabsopgaven ikke blevet mindre – tværtimod.

AB - Det danske formandskab i 2012 bliver helt anderledes end formandskabet i 2002. Det skyldes ikke kun, at topmøderne nu holdes i Bruxelles og, at euroen er midt i sin værste krise. Det skyldes også, at der ikke er én stor sag – udvidelsen – der dominerer dagsordenen. Samtidig er EU blevet større, og Lissabon-traktaten har medført markante ændringer i formandskabsrollen. Formandskabet er fortsat en enestående mulighed for Danmark til at indtage en central rolle på den europæiske scene. Denne artikel analyserer den ændrede formandskabsrolle og den danske regeringens muligheder for at præge den europæiske dagsorden. Selvom Herman Van Rompuy og Catherine Ashton har overtaget formandskabsrollen for henholdsvis stats- og regeringscheferne og udenrigsministrene, er formandskabsopgaven ikke blevet mindre – tværtimod.

KW - Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

KW - Formandskab

KW - EU

KW - Danmark

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 23

SP - 7

EP - 15

JO - Udenrigs

JF - Udenrigs

SN - 1395-3818

IS - 3

ER -

ID: 35941955