Anonym online chatrådgivning af børn og unge

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Anonym online chatrådgivning af børn og unge. / Sindahl, Trine Natasja.

In: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, No. 5-6, 2008, p. 440.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Sindahl, TN 2008, 'Anonym online chatrådgivning af børn og unge', Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, no. 5-6, pp. 440.

APA

Sindahl, T. N. (2008). Anonym online chatrådgivning af børn og unge. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, (5-6), 440.

Vancouver

Sindahl TN. Anonym online chatrådgivning af børn og unge. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2008;(5-6):440.

Author

Sindahl, Trine Natasja. / Anonym online chatrådgivning af børn og unge. In: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2008 ; No. 5-6. pp. 440.

Bibtex

@article{698b5090543a49c898e172a3a4b9bba8,
title = "Anonym online chatr{\aa}dgivning af b{\o}rn og unge",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende artikel pr{\ae}senterer et review over forskning i anonym online chatr{\aa}dgivning af b{\o}rn og unge. Artiklen behandler s{\ae}rlige tr{\ae}k, der karakteriserer r{\aa}dgivningsformen: synkronicitet, skriftlighed, digitalisering, reducerede cues, anonymitet og distance samt hvilken betydning disse faktorer har for relationen mellem r{\aa}dgiver og bruger. Endvidere gennemg{\aa}s international effekt- og procesforskning.Det konstateres at der savnes yderligere forskning p{\aa} omr{\aa}det og at de studier der pt. foreligger ikke er entydige i deres konklusioner. Dog synes det gennemg{\aa}ende at anonym chatr{\aa}dgivning, som metode i socialt arbejde, evner at skabe kontakt til brugergrupper, som ikke i samme grad n{\aa}s af andre veje, idet der skabes et rumhvor barnet/den unge oplever sig mere privat, mindre eksponeret, og hvor der er tid til at formulere sig. Det drejer sig is{\ae}r om b{\o}rn og unge med meget alvorlige og komplekse problemstillinger - herunder ses flere tilf{\ae}lde af omsorgssvigtede b{\o}rn og unge, der uds{\ae}ttes for forskellige former for kr{\ae}nkelser, end ved tilsvarende anonyme telefonr{\aa}dgivninger.",
keywords = "Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, R{\aa}dgivning, Anonym , B{\o}rn, Unge, Chat, Teknologi",
author = "Sindahl, {Trine Natasja}",
year = "2008",
language = "Dansk",
pages = "440",
journal = "P{\ae}dagogisk Psykologisk Tidsskrift",
issn = "1903-0002",
publisher = "Forlaget Skolepsykologi",
number = "5-6",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Anonym online chatrådgivning af børn og unge

AU - Sindahl, Trine Natasja

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Nærværende artikel præsenterer et review over forskning i anonym online chatrådgivning af børn og unge. Artiklen behandler særlige træk, der karakteriserer rådgivningsformen: synkronicitet, skriftlighed, digitalisering, reducerede cues, anonymitet og distance samt hvilken betydning disse faktorer har for relationen mellem rådgiver og bruger. Endvidere gennemgås international effekt- og procesforskning.Det konstateres at der savnes yderligere forskning på området og at de studier der pt. foreligger ikke er entydige i deres konklusioner. Dog synes det gennemgående at anonym chatrådgivning, som metode i socialt arbejde, evner at skabe kontakt til brugergrupper, som ikke i samme grad nås af andre veje, idet der skabes et rumhvor barnet/den unge oplever sig mere privat, mindre eksponeret, og hvor der er tid til at formulere sig. Det drejer sig især om børn og unge med meget alvorlige og komplekse problemstillinger - herunder ses flere tilfælde af omsorgssvigtede børn og unge, der udsættes for forskellige former for krænkelser, end ved tilsvarende anonyme telefonrådgivninger.

AB - Nærværende artikel præsenterer et review over forskning i anonym online chatrådgivning af børn og unge. Artiklen behandler særlige træk, der karakteriserer rådgivningsformen: synkronicitet, skriftlighed, digitalisering, reducerede cues, anonymitet og distance samt hvilken betydning disse faktorer har for relationen mellem rådgiver og bruger. Endvidere gennemgås international effekt- og procesforskning.Det konstateres at der savnes yderligere forskning på området og at de studier der pt. foreligger ikke er entydige i deres konklusioner. Dog synes det gennemgående at anonym chatrådgivning, som metode i socialt arbejde, evner at skabe kontakt til brugergrupper, som ikke i samme grad nås af andre veje, idet der skabes et rumhvor barnet/den unge oplever sig mere privat, mindre eksponeret, og hvor der er tid til at formulere sig. Det drejer sig især om børn og unge med meget alvorlige og komplekse problemstillinger - herunder ses flere tilfælde af omsorgssvigtede børn og unge, der udsættes for forskellige former for krænkelser, end ved tilsvarende anonyme telefonrådgivninger.

KW - Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

KW - Rådgivning

KW - Anonym

KW - Børn

KW - Unge

KW - Chat

KW - Teknologi

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 440

JO - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

JF - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

SN - 1903-0002

IS - 5-6

ER -

ID: 138417753